رئیس دیوان عدالت اداری:

رساله حقوق امام سجاد(ع) منشور جامع و کامل است

رئیس دیوان عدالت اداری، رساله حقوق حضرت امام سجاد(ع) را از یادگاران ارزشمند آن امام بزرگوار دانست که در آن مجموعه حقوق متصور برای انسان در تمام شئون زندگی آمده است.
    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین منتظری در جلسه هیات عمومی دیوان با اشاره به ایام رحلت چهارمین اختر تابناک امامت و ولایت، حضرت امام زین العابدین(ع) و تسلیت آن گفت: امام سجاد(ع) به رغم محدودیت هایی که در زمان بنی امیه دچارش بودند، علاوه بر صحیفه کامله سجادیه که مشتمل بر مجموعه ادعیه آن امام است، یادگار ارزشمند دیگری که از افتخارات شیعه است با عنوان «رساله حقوق» برای جامعه و امت اسلامی به ارمغان گذاشته است.

وی افزود: رساله حقوق امام سجاد(ع)، مجموعه و منشوری حقوقی است که در آن کلیه حقوق مترتب بر انسان یکجا جمع شده است.

رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به این که «باید به داشتن چنین نعمت بزرگ و یادگار ارزشمندی از پیشوایان دینی خود، افتخار کنیم» اظهار کرد: امت اسلامی به ویژه پیروان خاندان عصمت و طهارت(ع) باید با افتخار و سربلندی این رساله ها و آثار ارزشمند را به دنیا ارایه دهند و آن را معرفی کنند.

منتظری ادامه داد: پیش از اینکه جامعه بین الملل بخواهد در جایی تجمع کند و منشور سازمان ملل را بنویسد یا اموری را تحت عنوان حقوق بشر مطرح نماید، دنیای اسلام، جامعه شیعه و مکتب ولایت این منشورها را به نحوی جامع تر و کامل تر در اختیار داشته است.

وی افزود: این از افتخارات شیعه و مسلمانان است که در 1400 سال پیش و قبل از اینکه نامی از دنیای غرب و دستاوردهای آن باشد، چنین اسناد افتخارآمیزی را از ائمه خود دریافت کرده است.

رئیس دیوان عدالت اداری اضافه کرد: رساله حقوقی امام سجاد(ع) حقیقتا منشور بسیار جامع و کاملی است و به ویژه کسانی که آشنایی با امور حقوقی دارند، می توانند آن را با ادعاهای سایرین که مدعی تدوین منشور حقوقی نظام بین الملل هستند، مقایسه کنند.

منتظری تصریح کرد: حالا ملاحظه می شود که این دنیای متوحش غرب که دستش آلوده به خون مظلومان عالم است، مدام کشور، نظام و ملت سرفراز ما را متهم به نقض حقوق بشر می کند و همه ساله با هزینه های فراوان توسط کمیته حقوق بشر سازمان ملل، ناجوانمردانه ما را متهم به نقض حقوق بشر می کنند.

وی افزود: آنان با تعیین عاملی با عنوان بازرس ویژه حقوق بشر در ایران و در ارتباط با دشمنان و عوامل ضد انقلاب و فراریان زخم خورده از انقلاب اسلامی نسبت های ناروا و دروغ به جمهوری اسلامی می دهند و یا برخی از احکام نورانی اسلام را به عنوان قوانین ضد حقوق بشری مطرح می سازند.

رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به این که «قطعا پشت پرده این جریان و گزارش های معنادار آنان، دست دشمنان و استکباری که به دنبال تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران هستند، نهفته است» ادامه داد: افتخار ما این است که در دنیای کنونی بتوانیم عامل به احکام الهی باشیم و قوانینی که خداوند متعال به عنوان آفریننده جهان هستی برای سعادت بشر وضع کرده ملاک عمل باشد و رهنمودهای پیشوایان آسمانی ما که از هزار و چهارصد سال قبل آن را برای ما به یادگار گذاشتند، ملاک عمل ما در قوانین و مقرارت در جامعه اسلامی باشد.

منتظری تصریح کرد: رساله حقوق امام سجاد(ع) مملو است از آنچه که انسان و یک جامعه برای طی کردن راه کمال و سعادت به آن نیازمند است.

وی با اشاره به این که «در این رساله از حقوق فردی گرفته تا حقوق اجتماع و حقوق خالق و حقوقی که افراد جامعه به عنوان یک ملت بر هم پیدا کرده اند، آمده است» ادامه داد: آن حضرت در این رساله به صورت جامع 50 حق را می شمارند و خطاب به مسلمانان می فرمایند، «این پنجاه حقی است که تو را احاطه کرده و بر تو واجب شده است و در هیچ حالی از آن حقوق خارج نشوید جز آنکه مشمول رعایت و ادای یکی از آنها خواهید شد. بر این مهم تنها یاری و مدد از خدای تبارک و تعالی باید جست».

رئیس دیوان عدالت اداری در پایان اظهار امیدواری کرد بتوانیم که از این آموزه های ارزشمند ائمه اطهار(ع) در زندگی اجتماعی و فردی خود بهره مند شویم.